Ințelepciunea Cântecului Nornelor- 1-9




Runele sunt cheile energiilor creatoare ale existenței, sunt Gânduri – Cuvinte. Sunt Semnele care ne revigorează amintirile păstrate, intacte, în inconștient. Chemarea lor se aude, se simte doar în adâncul inimii.
                                       
 Știu Cântece magice
                             pe care nicio femeie înțeleaptă nu le știe
                                Si niciunul dintre copiii oamenilor.
                          Primul Cântec este AJUTOR, și ajutor va fi
                      pentru întristare, durere si orice altă suferință.


Este promisiunea Nornelor. Toate cele 18 Cântece magice sunt cântate de Norne. Sunt adresate lui Odin sau celor care vor să le audă, să le înțeleagă, să le manifeste în lume.
Chiar dacă apare senzația că unele stanze sunt alcătuite de Odin (era normal să se facă asemenea modificări), deplina înțelegere a Înțelepciunii cuprinse în ele apare atunci când le rostiți ca și cum le-ați auzi și incanta odată cu Nornele. Pentru femei este mai simplu, legătura lor este directă. Cu Nornele nu este de glumit și a recunoaște că este Darul lor înseamnă și o protecție de care avem nevoie. 
Nu este suficient să le desenăm, să memorăm atributele lor. Trebuie să trăim experiențele energiei fiecărei Rune. Începând cu  Runa Personală! Învățarea Runelor, ca și a altor Simboluri, cere disciplină: Corpul deține Marea Carte a Vieții pe care mentalul o citește!

                               Știu cântece magice: ajutor dăruit tuturor!

Stanza spune: Nornele, Înțeleptele de la Începutul timpurilor, sunt păstrătoarele Magiei. Ciclic, atunci când apare o nouă epocă, Cântecul Nornelor este promisiunea de Ajutor în durerile și suferințele viitoare. Toate stanzele următoare vor îndruma câte un aspect al vieții aflat sub protecția, ocrotirea Nornelor care oferă sprijin și asistență atunci când suntem pregătiți. Noi înșine devenind ajutor după ce am învățat lecțiile care ni se vor oferi rând pe rând.




             URȘtiu un al doilea; chiar folositor copiilor omului
                          Care practică vindecarea cu palmele:
                             Alungă boala și toată suferința,
                            Vindecă durerea și toate rănile.

Stanza spune:
 Runa UR este socotită Marea Mamă, Zeița unică. Primul suflu (runa FA) este Ajutorul pe care de acum înainte îl vom primi. Al doilea suflu (runa UR) aduce vindecarea cu palmele. Avem înscrisă pe palme Vindecarea! Citind „capitolul Calligaris”, știți deja! Iar în palme avem trasate și liniile Vieții care se pot schimba atunci când ne vindecăm de erorile trecutului: alungăm boala și suferința, toate rănile care, ca pre-destin, sunt înscrise în palma noastră.

Ceea ce facem este ceea ce devenim. Mâna este simbol de mângâiere sau pedeapsă, de a dărui sau de a lua, a apuca. Mâna poate fi ascunsă, ca apartenență la o organizație secretă:„Semnele și simbolurile conduc lumea, nu cuvintele și legile” cum spunea Confucius. Insuși Dumnezeu și-a „încrustat pe palme întreg planul Ierusalimului ceresc (Isaia, 49,16).

 Runele, prin degetele care formează un simbol se înscriu într-o antică tradiție. Liniile din palma omului semnalând toată această rețea de determinări magice existente în univers. „Prin palma omului trec semne ce transcend înțelegerea omului și țin de un tipar preexistent” se afirmă în știința ocultă. Calligaris a deslușit, pentru timpurile de acum, acest mister folositor copiilor omului.
Axioma, pusă pe seama lui Pitagora, că „Dumnezeu a pus în palma și în sufletul omului adevărurile eterne sub forma „unei Filosofii naturale”, orice detaliu anatomic devenind hieroglifa unui univers inteligibil” este de natură să ne determine a dori primirea Cântului Nornelor în sufletul nostru.







                              THOR: Al treilea Cântec îl știu: dacă e necesar
                                                     să încătușez un dușman,
                                                     îl leg pe celălalt cu magie.
                                           Pot toci tăișul săbiilor vrăjmașilor mei
                                             astfel încât săbiile lor să nu mai taie;
                                         ei nu mai pot lovi cu arma sau cu înșelătoria.


Stanza spune: Magia încătușării dușmanilor interiori. „Doamne, întoarce la bunătate și rugăciune pe toți dușmanii mei!”- ruga dăruită de părintele Gherontie tuturor și atât de dragă sufletului meu. Dușmanii sunt stările noastre interioare. Pe ele să le legăm cu Magia vindecării. Să tocim tăișul săbiilor (a faptelor, cuvintelor, atitudinilor) noastre.
Sabia, simbol al războiului sau a conducătorului care o păstrează în teacă ca însemn al puterii. Sabia este un instrument al adevărului, poate fi simbolul lucidității spiritului sau a unei iluzii. Forma simbolului exprimă un ghimpe sau un spin, însă şi o armă. Forţa benefică este ciocanul lui Thor, numit Mjollnir, cu ajutorul căruia acesta genera tunetele şi apăra oamenii şi zeii de forţele răului. Forţa malefică este toporul de luptă, barda ascuţită a giganţilor gheţii, al cărui tăiş nimicitor era temut de toţi.
Aceste gen de meditație trebuie să-l avem cu Runele. Apar multe sensuri, toate de ajutor, toate de vindecare a noastră. Simbolurile, din atemporalitatea lor, au fost redate ca reprezentând contrarii, de aici și manifestările duale. Fiecare epocă, grup ocult sau nu, fiecare persoană alege sensul în care crede și îl manifestă.
Ofer câteva îndrumări, deschideri pentru sufletul vostru. Continuați să contemplați, să meditați singuri. Fiecare va descoperi înțelepciunea de care are nevoie. Așa vă veți cunoaște.




                                             OS- ODHAL: Al patrulea Cântec îl știu:
                                                                   Dacă un dușman
                                                        Îmi face o vrajă de legat membrele;
                                                             Atunci rostesc descântecul,
                                                          se rup legăturile de la picioare
                                                             Și cad lanțurile de la mâini.


Stanza spune: Deja în aceste joc magic și misterios al Runelor, primești puterea de a descânta, de a înlătura constrângerile necunoașterii dacă știi să asculți cu toată ființa ta. Odin a fost eliberat și el, prin cântecul Nornelor  din frânghia cu care se atârnase de Copacul Lumii. Înțelepciunea ne scoate din lanțurile iluziilor, a Mayei.
„ Încântec sau descântec pe lume s-a lăsat”( Sburătorul-I.H. Rădulescu). Da, acesta este Ajutorul Nornelor, zeițele nemuritoare din sufletul fiecăruia.





             RIT: Acesta-i al cincilea: dacă cu un zbor ostil
                             O săgeată țintește mulțimea;
                     Indiferent de cum amenința, îi blochez forța
                       Apucând-o strâns cu privirea ochilor mei.
Stanza Runei RIT dezvăluie încrederea în puterea energiei de înaltă vibrație a universului, care aduce Omul în siguranța Vieții dată de Creator. Pentru că ochii sufletului ÎL cunosc. Datorită acestei „vederi” care ne dă putere, putem bloca toate dizarmoniile interioare și exterioare.
Săgeata poate fi gândirea, privirea, vorba, gestul. Prin toate putem săgeta, pe toate le putem opri când conștientizăm urmările acțiunilor altora dar, ce este și mai important, urmările acțiunilor noastre.



                                              KA   Al șaselea cânt este al meu:
                                                     dacă un războinic mă rănește
                                                 cu rădăcinile unui lemn de esență moale;
                                                      Va fi lovit înainte să ajungă la mine.
                                                              dar eu nu voi fi rănit.


Stanza Runei începe: „ Al șaselea cânt este al meu”. Inseamnă asumare a stărilor, faptelor personale. Un războinic (metaforă pentru dușmanii din noi) nu ne poate lovi, așa cum o facem noi aproape mereu, prin gândirea care atrage energii de joase frecvențe. Nu vei atrage din exterior- nu vei fi lovit. Nu te vei lovi singur! Iți oferi tu protecția de care ai nevoie.
Înțelepciunea din fiecare stanză are mai multe nivele de înțelepciune. Doar a le teoretiza, nu este de folos nimănui. Și aceste îndrumări, sunt orientative. Sensurile profunde le descoperă fiecare.


                                                 HAGAL: Al șaptelea cânt îl știu:
                                                       dacă totul izbucnește în flăcări
                                                        deasupra tuturor oamenilor;
                                              Indiferent cum arde, eu tot le am pe toate.
                                                    Magia pe care eu știu să o folosesc.

Stanza Runei îți spune că știi: sufletul tău știe ce poți face, ce putere ai de a stăpâni stihiile interioare. Ascultă-ți sufletul. Nu-ți explic eu cum, doar tu sigur știi. Vei stinge focul distrugător din afară ne-alimentându-l cu atitudinile pe care ai tendința de a le manifesta. Știi să îți folosești propria Magie: calmul și detașarea, acceptarea că fiecare are dreptul să-și trăiască viața personală, că nu-ți aparține. Magia ta este detașarea de atașamente. Folosește Puterea interioară pentru a fi binele tău și al tuturor! Consideră-te Runa mamă și ai grijă ce formezi și manifești.

Fiecare va alege să manifeste sensul pe care îl înțelege, și din cântecul acestei Rune. Istoria, a dovedit cu prisosință alegerile făcute și care au influențat destinele țărilor, nu numai personale.




                                   NOD - Un al optulea cânt este al meu: destul de util să-l audă
                                                           toți oamenii aflați în pericol și în nevoie. 
                                              Ori de câte ori ura se înflăcărează printre fiii luptătorilor,
                                                              sunt capabil să o domolesc.
                                        Unde ar trebui să apară ură între om și om, o rezolv repede.

Stanza NOD: nu este o rună a judecăţii şi încercărilor, ci energia care te va ajuta să înțelegi și să te hotărăști. Poate fi cel mai bun prieten care îți arată calea și te (și) ajută. Devii tu Runa NOD. Poți rezolva toate conflictele interioare. Nu-ți mai ești propriul dușman. Nornele „fac auzit acest sfat înțelept”, util celor în pericol de a se pierde pe ei înșiși, mai întâi, în vâltoarea vieții, a dușmăniilor, a urii. Ai puterea înțelepciunii de a rezolva conflictele, nu a le aprinde flacăra.



                                           IS:  Al nouălea cânt îl știu: dacă e pericol pe mare
                                                         Ca să-mi protejez barca mea dragă,
                                                        Convoc vântul asupra apelor mari.
                                                     pot domoli vântul și pot calma valurile
                                                 Și cânt până când marea se cufundă în somn.

Stanza Runei; barca este propria ta viață. Atunci când ești în pericol, îți aduni toate puterile, lași orice altceva deoparte (îngheți vechile deprinderi), domolești vântul (cu-vântul, cuvintele tale aducătoare de nori negri pe marea vieții tale). Valurile, încercările vieții tale, singur le poți domoli, liniștindu-te întâi pe tine. Vă las să duceți înțelegerea mai departe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text.

                                             Cum îți schimbă Dumnezeu Viața                                                            Împl...