Armonizare Corp-Suflet-Minte






Am să încep cu un exemplu ca să știți cum vă aflați degetele și spațiile interdigitale cu care lucrați:
Degetele folosite pentru a forma simbolul Runei FA:


Degetele folosite pentru a forma simbolul Runei FA:
Policele(degetul mare) : Dragoste –organ asociat: intestine
Degetul inelar: plăcere, pancreas
Spațiul interdigital 1: uitare-stomac
Spațiul interdigital 3: durere-splină
Spațiul interdigital 4: somn, calm- plămâni, paratiroidele, sistem respirator

Linia longitudinală axială principală a fiecărui deget și a spațiului interdigital, va colecta atributele celorlalte patru linii laterale aflate deoparte și de alta (4-1-4) și pot fi activate prin frecarea ușoară a benzii axiale, prin compresia ușoară a organului corespondent, prin stimulare termică sau electrică ș.a.
Banda axială formată are o grosime de aproximativ 1 cm.
Liniile secundare transversale evocă NUANȚE, amintiri speciale (de dragoste, ură, de plăcere) legate de sex, familie, natură, patrie etc. 

Semnificațiile liniilor transversale sunt în legătură cu un sentiment generic:
1 Sentimente legate de sex
2.            ”                     de familie
3.              ”                   patrie, națiune, grup, clan,
4.              ”                   umanitare și religioase
5.             ”                    de societate
6.             ”                    de natură
7.            ”                     de artă
8.            ”                     de muncă















Efectul unei încărcări a liniei secundare indică sentimente și imagini (amintiri, experiențe) care se referă la emoția principală: dragostea pentru natură (axa policelui și linia secundară a 2-a). Activarea va aduce amintiri legate de locuri dragi din natură, peisaje pe care le iubim etc.

Ex. O aplicare cu unghia sau mai bine cu ceva ascuțit pe vârful indexului (amintiri stocate în subconștient) va sensibiliza capătul axialului. Apoi începem să coborâm ușor perfect vertical de-a lungul liniei axiale. Veți constata că nu e chiar atât de ușor să trasăm verticala, perfect. Vom devia linia înspre una din cele patru laterale. Deoparte sau alta. Apoi vom active timp de 5-30 minute linia ci vârful policelui sau al inelarului de la cealaltă mâini. Deoarece orice ne-am aminti să nu fie dureros acum, să nu ne cuprindă ura din acea amintire, sau ce am trăit noi atunci.

Corpul, inteligența lui emoțională (o știință acum) va determina acea deviere. Acolo se simte ulterior o mică adâncitură (pierdem energie pe acolo și implicit prin organul corespondent sau numai o parte a lui). Ne gândim mereu la pierderea cuiva, a unui obiect (obsesie față de acea pierdere) și ne simțim secătuiți energetic apărând o stare generală de moleșeală, disconfort.
Sau vom simți o mică protuberanță (e mai ușor de sesizat). Atunci suntem prea „încărcați” cu o amintire pe care o ruminăm. Mereu și mereu reluăm aceeași amintire: ce-ar fi fost dacă, cum ar fi fost…

Devierea s-a produs acolo unde una din liniile secundare axiale se întâlnește cu linia transversală. Amintirea, emoția, s-a „înmagazinat” în organ dar a fost stocată și în subconștient. Amintirea care ne afectează fără să fim conștienți ACUM. Repercursiuni apar mai târziu.  
Acolo, în acel nod minuscul care pierde energie (parcă e o gaură neagră) sau care e ca un munte, când e prea încărcat, putem acționa prin diverse metode care sunt foarte blânde și ușoare: aplicarea unei benzi de Cu sau Ag, sau a unei spirale din Cu. e cel mai indicat, sau  cu un aparat biostimulator care a apărut acum. Putem freca mereu acea zonă până vom simți un echilibru sufletesc.
In cele 5-30 min.  putem retrăi o amintire cu o acuratețe mare, de parcă am fi direct în acel timp. Sau, pe parcursul zilei (mi s-a întâmplat mie și, a fost incredibil) sau chiar să avem vise clare, ca și cum ne-am teleporta acolo.

Practic, prin combinația pe care o determină liniile secundare cu cele longitudinale,  posibilele combinații sunt infinite, pentru că apar nuanțe în funcție de fiecare persoană care acționează conștient aceste linii.



Activând o linie axială principală de pe un deget se va activa și la cealaltă mână. Cu cât timpul este mai mare, se va simți și pe linia axială corespondentă de pe brațe, picioare, cutia toracică.
Un Pătrat mare Fundamental  (cum l-a numit Calligaris), devine hologramă, și cea mai mică este pe falanga degetelor. El a redat pe acest Pătrat Fundamental interacțiunile dintre liniile longitudinale și cele transversale. Acolo formându-se plăci de 5-15 mm asupra cărora putem acționa pentru îmbunătățirea stărilor psihice, emoționale și a corpului. Toate trei intrând treptat în armonizare.

Fiecare avem pre-dispoziții personale spre anumite stări, emoții sau dureri organice. Runa personală ni le relevă și prin degetele pe care le folosim pentru activarea simbolului. Poziția corpului este legată de energia internă, de meridianele cunoscute din Medicina Orientală.

Harta liniilor, a punctelor, a figurilor geometrice de pe piele ne oferă o posibilitate de orientare. Ea este o rețea albastră energetică care apare celor care meditează.  Așa cum căutăm o adresă pe harta unui oraș, învățăm să recunoaștem coordonatele emoțiilor, durerilor noastre, mai ales a celor spre care avem predispoziții.

Există și o linie laterală care împarte corpul, brațele, fiecare deget, în două: anterior/posterior: Disociere mentală! Ea trebuie înțeleasă ca proces logico-analitic. Emoția sa este: extrovertire (la index introvertire) și are corespondență fizică SNC. Emoția dragostei, a urii- agresiunii, față de natură etc.
Dacă vrem să ne disociem de asemenea manifestări aplicăm aceleași procedee ca la  benzile axiale. Vom observa că ura activează interdigitala 2, afectând ficatul.

Am constatat că nu suntem obișnuiți cu lucruri clare, directe pe care să le învățăm și să le aplicăm pentru a ne schimba vechile stări, vechile sisteme de gândire (de care suntem nemulțumiți). Ne lamentăm un pic apoi începem cu „explicații spirituale”. Acționăm oarecum numai psihologic. Asupra minții, care va reveni rapid la ceea ce a învățat ea cel mai bine și, pleacă teoriile noastre de bun simț!

Miracolul Runelor care m-a dus în această zonă a cunoașterii și aplicării învățăturilor lui Calligaris este atât de simplă: o acțiune de compresie asupra unui organ, va armoniza emoția aferentă și starea minții. Corp-suflet- minte. Sau conștientizând o emoție și lucrând pe linia axială a ei (oriunde și oricând), armonizăm concomitent și starea mentală (care sigur va urma) dar și starea corpului care nu va mai fi afectat de o durere (ultimul semnal că e ceva în neregulă). Probabil ceea ce părea (unora) complicat, se dovedește a fi extrem de simplu și la îndemâna tuturor. Să nu uităm că întâi, foarte mulți, practicând diverse „arte energetice orientale” și-au activat palmele. Acum urmează cunoașterea și activarea degetelor.

Calligaris vorbește de rezonanță între cele trei: corp-suflet-minte, între anumite gânduri, amintiri, emoţii etc. dar și de consonanță: atunci când lucrăm cu noi, implicit se transmit UNDE energetice de vindecare către ceilalți. Inteligența Supremă, ceea care a coordonat acest proiect pe care noi am ajuns să îl folosim, va ști unde ajung, unde se opresc aceste UNDE plecate datorită activării conștiente de către noi. 
 UNDELE vindecătoare există dar trebuie activate ca ele să se manifeste în zona noastră de viețuire. Noi să le MATERIALIZĂM. Deocamdată …materializăm ceea ce am fost învățați. 
Știința spirituală ne învață mai mult și avem UNELTELE prin/cu care să lucrăm. Practic!



Bibliografie:

Le Catene Lineari del Corpo e dello Spirito –Giuseppe Calligaris

The Linear Chains of Body and Spirit – Giuseppe Calligaris

L’INDICE DEI RICORDI - Letterato Salvatore Claudio, aka Lascaux.
Inclusiv pozele despre liniile axiale

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text.

                                             Cum îți schimbă Dumnezeu Viața                                                            Împl...