6 Runa KA


6 RUNA  KA 
Timpul anului: 13 aprilie - 5 mai.
Mantra: kkkk-aaaa. 

Alte denumiri: KENAZ (torţă)    = KA
Germanic: Chozma (Kenaz)
Gotic: Kaun
Scandinav: Kaun
Anglo-Saxon: Cen, Ken
Islandic: Kaun
Norvegian: Kaun
 

                                          
POZIȚIA CORPULUI: Stând vertical, ambele brațe îndreptate în sus, palmele îndreptate în jos. Mâinile se ating una de alta.
POZIȚIA MÂNĂ: Mâna stângă: toate degetele îndreptate în sus, degetul mare în unghi drept în palmă, îndreptat în sus.

                                              KA   Al șaselea cânt este al meu:
                                                     dacă un războinic mă rănește
                                                 cu rădăcinile unui lemn de esență moale;
                                                      Va fi lovit înainte să ajungă la mine.
                                                              dar eu nu voi fi rănit.

K- coloana care se desprinde spre înalturi, mereu legătură între pământ și cer, însuși omul. Este un sunet atât de puternic, încât, lăsat să se rostească mut în noi, încarcă persoana cu energii foarte puternice.

A - Sunetul care eliberează aceste extraordinare puteri. Izbucnește ca o flacără, din esența, izvorul vieții.

KA_Femeia îl va rostogoli peste lume, unde de putere, de pătrundere a iubirii, Bărbatul îl va face sabie, devenind cuceritorul care revarsă mii de lumini, afirmându-și prezența.

Sufletul este cea mai puternică esență din om. Aflat în legătură cu Principiul creator, nimic nu-l poate distruge sau distrage în a împlini misiunea sa pe planetă. Forța divină îi va fi mereu suport pentru a nu suferi nici o vătămare.

KA, odată ce este conștientizat, aduce noi puteri, noi potențiale din starea latentă a fiecăruia.
Capacitatea ta este rezultatul practicilor tale, în care ai învățat să te relaxezi, să-ți controlezi respirația, să vizualizezi, să stabilești realitățile Runelor, să creezi câmpuri de vibrație care să te ajute să dirijezi formele de gândire și să schimbi tendințele karmice.

Rună a luminii. Lumina sufletului!  

În Magie Neagră, este folosită pentru a provoca dobitocie; lucrează în aşa fel încât victima va rămâne în necunoștință de cauză. Sufletul poate deveni rătăcitor.  
Această rună reprezintă şi plăgile, inflamaţiile, umflăturile şi bubele.

 Este utilizată în controlul şi valorificarea energiilor sexuale - în magia sexuală. 
Runa KA este adesea folosită împreună cu alte rune de foc, pentru eliberarea spiritului pe tărâmurile puterilor nevăzute, acționând de acolo. Aducerea sufletului înapoi este o practică puternică, stăpânită de toți magii vechilor epoci.

Runa KA poate fi folosită pentru în dirijarea şi influenţarea emoţiile celorlalţi. Revarsă carismă, care este legată de energiile sexuale.
Cu această rună se folosesc agata de foc şi opalul de foc, în special când se lucrează magie sexuală.
Este Rună de ocultism și mistere mai înalte.

 Ca și THORN, KA este o rună de protectie împotriva atacurilor magice. 

"Arborele mondial" Yggdrasil servește în sensul mai restrâns ca arborele tribal arian, alături de care copacii tribali ai altora sunt văzuți ca și "copaci străini". Conceptul runic "Kaun", "Kunna" [servitoare, de exemplu, în [numele] Adelgunde] demonstrează principiul feminin în All într-un sens pur sexual. Tribul, rasa, trebuie să fie pur conservată; trebuie să nu fie pătată de rădăcinile copacului străin. Cu toate acestea, dacă ar fi trebuit să se întâmple, acestea ar fi puțin folositoare pentru "copacii străini", pentru că "străinul său" ar deveni un dușman rău. Prin urmare: "Sângele vostru, posesia cea mai înaltă".  [Secretul runelor] – G. List


Elemente chimice: Crom-Cr, Molibden-Mo, Wolgram-W, Seaborgium-Sg, ( elemente de tranziție)

Crom_ este foarte rezistent la coroziune și este foarte dur. Adăugarea de crom în timpul fabricării oțelului, îl face pe acesta să fie mai rezistent la coroziune și la decolorare. Această utilizare, alături de placarea cu crom (electroplacarea) sunt cele mai uzuale metode de folosire a cromului. Cromul și ferocromul se obțin din același mineral, cromit. Cromul este un metal destul de răspândit în scoarța pământului dar numai sub formă de combinații chimice, cromit (FeCr2)O4
Mineralul crom funcționează în organismul nostru ca un micro nutrient, și nu ca medicament. Cromul are, așadar, un rol-cheie în organism privind controlul zahărului din sânge. Există o foarte mică moleculă-semnal numită cromodulină (LMWCr) care se completează cu insulina și care are un rol extrem de important, acela de a crește puterea semnalului care îl transmite insulina, ajutând la scăderea glicemiei după mese.
Ovăzul și orzul sunt surse bune de crom. Alte alimente care conțin crom sunt broccoli, carnea de vițel, ardeiul iute, fasolea verde, stridiile, germenii de grâu, piperul negru.

Molibdenul este un metal tranzițional. Numele este de origine neo-latină (Molybdaenum) și înseamnă plumb, deoarece minereurile sale au fost confundate cu cele de plumb.
Este utilizat adesea la obținerea oțelurilor foarte rezistente. Molibdenul nu apare în natură ca metal liber, ci sub formă de combinații în diferite stări de oxidare, în diverse minerale.
Molibdenul este un mineral esential de care corpul uman are nevoie pentru sinteza aminoacizilor si metabolismul anumitor compusi. Desi medicii si cercetatorii nu stiu inca precis cum functioneaza, mineralul molibden contribuie la buna functionare a sistemului nervos si a rinichilor, participa la producerea de energie la nivelul celulelor, combate inflamatiile si afectiunile autoimune, inhiba fibroza pulmonara si hepatica. Societatea Americana impotriva Cancerului afirma ca acest element poate contracara efectele nocive ale unor tratamente antitumorale asupra inimii si plamanilor. Deoarece este nevoie de o cantitate mica din acest mineral pentru ca organismul uman sa functioneze corespunzator, iar acesta  se regaseste in multe alimente, deficitul este rar.

Wolframul (numit și tungsten).Wolframul este un metal cu luciu alb-argintiu. Foarte dur, wolframul nu este casant ci devine ductil în stare pură păstrându-și în acelalași timp rezistența. Are o densitate remarcabil de mare și anume 19,3 grame pe centimetru cub. Din toate metalele pure, punctul lui de topire este cel mai ridicat, iar punctul lui de fierbere este al doilea ca mărime (după carbon). Utilitatea lui cea mai cunoscută este ca filament în becuri electrice.
În secolul XVI mineralologul Georgius Agricola din Freiberg a descris existența unui mineral care îngreuna extracția de cositor. Segmentul "wolf" (lup) din denumirea wolframului de aici provine, deoarece "mânca" cositorul ca un lup. Georgius Agricola îl numea lupi spuma.
Denumirea de tungsten în engleză și franceză este derivată din tung sten (în suedeză "piatră grea"). În Suedia denumirea se referea însă la wolframat de calciu.
Wolframul este un metal maleabil, ductil și în stare pură extrem de rezistent. Ceea ce este extraordinar la acest metal observăm prin faptul că rezistența la rupere a unei sârme de wolfram poate ajunge până la 400 daN/mm², rezistență ce se menține chiar și la temperaturi mai mari de 770 °C. Datorită ductibilității sale, din 100 g de wolfram se poate obține o sârmă lungă de 40 km.

Wolframul este un metal puțin reactiv. El nu este atacat de apa regală sau de acidul fluorhidric, în lipsă de oxigen nu se dizolvă în soluțiile sărurilor alcaline (amoniac, hidroxid de sodiu sau potasiu).
Wolframul nu apare în formă curată, ci în formă de oxizi și wolframate. Cele mai importante minereuri de wolfram sunt wolframit (Mn, Fe)WO4 și scheelit CaWO4. Alte minereuri de wolfram sunt stolzit PbWO4 și tuneptit WO3 · H2O.

Datorită punctului de fuziune ridicat (peste 3000°C) este întrebuințat pentru construirea filamentelor de la lămpile cu incandescență, filamentele tuburilor electronice, anozii tuburilor radiogene ( Aparat roentgen) și a tuburilor electronice de putere mare.
Cea mai mare parte a wolframului care ajunge în corp este excretat prin urină. Doar o foarte mică parte se depozitează în rinichi și în oase.

Seaborgium  Este numit după chimistul nuclear american Glenn T. Seaborg. Ca element sintetic, poate fi creat într-un laborator, dar nu este găsit în natură.  Experimentele de chimie au confirmat faptul că seaborgiul se comportă ca omolog mai greu la tungsten din grupa 6.
Elementele super-grele, cum ar fi seaborgium, sunt produse prin bombardarea elementelor mai ușoare în acceleratoarele de particule care induc reacțiile de fuziune. 
Seaborgium este produs artificial și s-au făcut numai cantități mici.
Doar câțiva atomi de seaborgium au fost făcuți vreodată. În prezent, utilizarea sa este exclusiv pentru studiul științific. (Surse: Laboratorul Național Los Alamos , Jefferson Lab )



Textele despre elementele chimice sunt preluate de pe https://ro.wikipedia.org/wiki/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text.

                                             Cum îți schimbă Dumnezeu Viața                                                            Împl...