Runele - codul omenirii





Runele sunt magice! O scriere pierdută care poate deveni o modalitate de a citi din Cartea Personală a Vieții!
Runele au fost întâiul cod al omenirii și sunt limbajul viitorului. Fiecare neam le-a păstrat transmițându-le sub diferite forme: hieratice sau demotice. Ideogramele au fost prima reprezentare grafică ( vezi la noi, Virgil Vasilescu: Semiotica). Scrierea cuneiformă, hieroglifele, scrierea minoică (Cipru), scrierea meroitică (Sudan), Runele scandinave, irlandeze, germanice….

Semne care au codificat grafic informații atât de vaste încât utilizarea lor de către inițiați, părea Magie. Un SEMN poate fi redat prin cuvânt scris (simbol), prin gest (corp sau mână), prin sunet (stanza Runei).

Au influențat destinele țărilor, a conducătorilor, au protejat comunități sau persoane. Așa s-au născut RITUALURILE care par a inventa lumi noi. Sunt doar alte frecvențe ale energiilor umane care ne fascinează, devenind din ce în ce mai conștienți de ele,  pe care le dorim.

Să ai un Simbol și să știi că te reprezintă, că ești TU! O carte din care citești zilnic, și tot mai descoperi, afli, ceva.

Sunt multe informații apărute în ultimii zeci de ani. Sunt șase sisteme runice din care fiecare va alege în funcție de rezonanța interioară.
Mai există o deosebire: practica masculină și cea feminină a Runelor!

Pentru BĂRBAT important este A FACE, pentru FEMEIE important este A FI! Informațiile sunt de ajutor, necesare și unora și altora. Practica însă vine cu deosebiri ȘI de înțelegere, de acceptare, de structurare și  manifestare în aplicarea Runelor. 

Am scris despre drumul meu personal: ReiKi, Radionică-Radiestezie, Rune:

Am început prin învățarea și repetarea constantă a Runei mele Personale. Stanza Runei, poziția corpului, a mâinii. Oricând, oriunde. Unde de energie care au început să creeze o Cale, o legătură spre informațiile aflate în memoria umanității. Știu că ele au legătură și cu memoria cosmică. Deocamdată aventura este atât de fascinată AICI, pe Planetă, încât e cazul să fie bine, clar, învățată. Ne dorim o VIAȚĂ minunată AICI nu pe Orion sau Sirius.

Fiecare avem un grad inițial de a suporta energiile înalte, care ne pot duce treptat  mai departe pe drumul cunoașterii sau, ne oprim să mai căpătăm putere. Ritmul este personal.

Bărbații au căutat funcționalitatea Runei, aplicarea ei pentru scopuri pragmatice. Și mentalul feminin s-a pliat pe asemenea „scop” deoarece informațiile apărute sunt dedicate, marea majoritate, bărbaților. Scrise de ei, explicate de ei.

Femeia este EA însăși ENEGIA RUNEI. E necesar să învețe asta. Orice va face, după ce va începe să descopere (treptat), energiile interioare, le va descătușa și manifesta. Bărbatul va FACE RUNA pentru a o activa. Femeia VA FI RUNA. Fiecare va fi nevoie să acumuleze informațiile de bază despre RUNA PERSONALĂ! Să știe, să înțeleagă cine este, ce Putere are și manifestă. Să își asume responsabilitatea PERSONALĂ. Mii, sute de mii, de persoane au aceeași RUNĂ, dar fiecare o va manifesta ca EL_EA personal.

A desena RUNA PERSONALĂ este de un real ajutor. „O VEZI” constant, aplici spre „satelitul ” celor care au proiectat inițial această cunoaștere. Creezi o undă personală. Runa e ca numărul de telefon al celei mai dragi persoane dar ȘI numărul tău personal. Număr comun. De format, tu îl formezi, tu ceri legătura. Oricum, folosim zilnic această oportunitate pe care o avem, dar spre ...alte energii !!!

Îți poți alcătui SIMBOLUL tău prin desenarea a trei rune personale (câte vrei TU), sau înglobând pe cele care vrei să aducă manifestare în viața ta. Creezi BIND_RUNE: un magnet care va atrage energiile în viața ta. Nu știu cât va dura, pentru că depinde de fiecare. Terenul manifestării (interiorul tău, în primul rând) trebuie să fie clar, curat. Așa a apărut ceea ce spunem că este „purificare”: înlăturarea oricăror alte interferențe, rămânând doar una. Ai grijă care! Depinde de constanța cu care „alimentezi” dorința. Ea tot se va împlini, peste o lună, un an ( când ai și uitat de ea) pentru că noi, acum, am intrat în Tărâmurile învățării MANIFESTĂRII. Liberul arbitru (L.A.) ne aparține: asumarea cerințelor, dorințelor! Se vor împlini când nu mai există „interferențe” din partea noastră: vreau să ...dar să fie și așa, și așa... etc. și cu nemulțumirea de rigoare că NU ai avut parte până acum! Ghici ce se va întâmpla: vei întârzia manifestarea! Doar atât! Sau ea va veni fragmentată!

Runa Personală determină o claritate a ființei, aduce o gândire centrată obiectiv, (aproape) indiferent ce „gândiri” avem.

Toate tipurile de cunoaștere duc spre Ființa noastră interioară. Avem de unde alege ce Cale ne este benefică, necesară la un moment dat! Poate trebuie să faci dans un an-doi, să faci un sport pentru că mușchii sunt deținători (înmagazinează) memorii, și e nevoie să devină mai elastici ca energiile să curgă prin ei. Sigur ghidarea interioară este prezentă în tot ceea ce facem, chiar dacă avem „senzația”, impresia că nu ne-a fost de ajutor, sau necesar „ceva” și (uneori) ne dezicem cu vehemență, căutând în altă parte. Sau un alt îndrumător, mai bun. TU ai devenit propriul îndrumător. Insă nu închide ușa spre ceea ce ai acumulat. La un moment dat, vei vedea cât de necesar ți-a fost și ai pierdut timp și energie fiind nemulțumit, spunând vorbe de prisos. Nu ești TU acea ființă ci doar manifestarea unor obișnuințe pe care e bine să ți le observi și să ți le asumi înlăturându-le din comportamentul viitor.
Ca OAMENI suntem perfecți, ca PERSOANE ..... avem de învățat!

Spor în tot ceea ce faceți!




N.B. Joaca mea cu Runele pentru a forma o bind-Rună personală. Am scris pe cartonașe câteva coordonate. Aleg în funcție de ceea ce doresc să materializez. Dorința mea alimentează viitoarea împlinire, timpul de manifestare... E nevoie de exersare!
Pe ultimul rând este alcătuită o bind-rună din primele trei. Acesta este cel mai important aspect:TU singur să-ți alcătuiești JOCUL VIEȚII! Așa vei înțelege responsabilitatea pe care o ai!

Runa personală: crează un semn grafic. Două-zece, până vei ști că te reprezintă. Fără grabă, fără părerea altora. Sculptează-l pe lemn. Caută lemnul arborelui care te reprezintă. Atenție: structura umană s-a schimbat. În zone diferite sunt alți arbori sacri. Chiparosul sau măslinul nu-ți pot da din energia natală a pământului unde te-ai născut acum. E doar o constatare. Tu hotărăști. Sau brodează semnul ( sunt șanse să îl găsești gata brodat pe ii, însă atunci când îl coși personal, întipărești energia ta subconștientă, cea care te și ghidează), sau desenează-l pe un cristal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text.

                                             Cum îți schimbă Dumnezeu Viața                                                            Împl...