11 Runa SIG


11 Runa SIG   
"Spiritul creativ trebuie să cucerească!" Guido von List

Timpul anului: 8 august - 30 august.
Mantra: ssssssssssss, ssssssssiiiiiiig
Arbore-ienupăr
Ierburi-vâsc
Tarot-Soare
Culoare alb / argintiu
Astrologie-soare

Alte denumiri:
 Germanic: Sugil (Sowilo)
Gotic: Sauil
Scandinav: Sól
Anglo-Saxon: Sigel
Islandic: Sól
Norvegian: Sol
Daneza Veche: Sulu
Germana Veche: Sil, Sigo, Sulhil

            SIG: Pe al unsprezecelea îl știu: Apoi îl conduc
                          In luptă pe prieten, iubitul;
                         I-l cânt în scutul său, ca să câștige lupta
                        Si norocul să-l însoțească mereu.
                              

  
                                


CORP: În poziție așezată, spatele drept. Sau ghemuit cu coapsele aproape de călcâi, trunchiul drept
MÂNA: mâna stângă, degetul mare îndreptat spre exterior, atingând degetul arătător de la mâna dreaptă. Toate degetele mâinii drepte îndreptate în sus.

                                   ***
S- „Două segmente de curbă, în suiș-coborâș….  Au rămas volute unghiulare, S în lanț fugător, încleștat, alcătuitor de coloane etc.”- Semiotica-Virgil Vasilescu

S devine spirală a evoluției unei stări sau a unei forte care se poate prelungi la infinit. Este un motiv deschis, optimist. In regnul vegetal o întîlnim la zorele sau la vița de vie, atît de prezentă și în interiorul lăcașelor de cult. În regnul animal, la scoici, melci.

S- „Consoană constrictiv-dentală, surdă. Ca imagine, reprezintă detaliul marii spirale universal pe care este fundamentată diagrama genetică a materiei și, implicit, a omului în evoluția sa contemplativă”,- Origini- George Cadar

S ca sunet, pronunțat printre dinți, fără să fie auzit, mut, devine un ultrasunet (perceput de animale).

 Iiiiiiii este sunetul care armonizează orice dizarmonie, luminând, asemeni unei torte, toate aspectele, până devin curate și armonioase.
I este coloana care se poate multiplica la infinit.

G –Litera gurii, litera graiului.(G. Cadar)
 „G”, în științele oculte, apare ca un substitut al Ursei Mari, ca o figurare a Polului Ceresc. Simbolizează un centru director sau iluminator”. Dictionar de simboluri-Jean Chevalier, Alain Gheerbrant


Pentru a stabiliza puterea acestei Rune, pentru a aduce din Câmpul Punctului Zero* sau Domeniile Creației, cum este numit, energii puternice sunt trimise brusc ca răspuns la invocațiile noastre. Puterea Fulgerului este bruscă, copleșitoare. Este o manifestare în sine, care nu poate fi influențată.

 Runa SIG este strălucitoare, orbitoare, o legătură bruscă dintre noi și Dumnezeu, forțele divine ale Creației din care facem parte, aflați doar într-o altă stare a energiei.

*denumirea de Câmp al Punctului Zero aparține fizicii cuantice. Datorită  multitudinilor de referiri spirituale, la „energia divină”, pare că ne-am îndepăratat de existența reală a acestui Câmp, dându-i un sens intens emoțional.

Fulgerul material este produs în aer, fulgerul spiritual vine din zone cu energii înalte, subtile, puternice cum greu ne putem imagina. Fulgerul este UNDA rapidă de legătură care ne încarcă cu cuante informaționale.

 Cei care au această Rună Personală sunt intuitivi din naștere, putând să dezvolte abilități de influențare atât de rapide, încât să nici nu fie percepute de alții.

SIG a fost ales, tocmai pentru aceste calități de putere ca emblemă de multe organizații, școli oculte, din toate timpurile.

Fulgerul simbolizează scânteia vieții și energia fertilă. Puterea acestui foc ceresc este imensă și iuțeala lui de temut: poate fi binefăcător sau nefast, fără să existe vre-o diferență anume. ….
Pe plan spiritual fulgerul naște o lumină lăuntrică, obligându-l pe cel în cauză, să închidă ochii, să se reculeagă, Fulgerul îl însemnează, lasă o urmă, care întipărită pe omul țintit de el, într-un sens cuprins în Iov: a tras asupra mea ca într-o țintă (I6, 12).

Fulgerul este un semn al puterii și al forței care se manifestă cu o energie dătătoare de echilibru……
Pe un plan aproape universal, fulgerul este legat de ploaie, ca sămânță a cerului; împreună formează cele două fețe ale aceluiași simbol bazat pe dualitatea apă-foc, în accepția ei fertilizatoare, pozitivă sau negativă”. Dicționar de simboluri-Jean Chevalier, Alain Gheerbrant


Acum ințelegem, că înainte de a manifesta Runele în exterior, trebuie să le stăpânim SUFLUL în interiorul nostru. Să ne asumăm responsabilitatea și să nu fim superficiali. 

Runa SIG aduce noroc, succes, victorie. Ne ajută să depășim rapid limitările materiei, apar iluminări bruște încât ni le atribuim și atunci, vibrația noastră scade, pierzând atuurile primite, fiind greu să recunoaștem asta.

Runa SIG mărește constant puterea vizualizării și puterile psihice care devin foarte rapide.

SIG este runa de mişcare şi de acţiune, impunând, determinând voinţa de a acţiona. Scoate, uneori prea brusc, din orice inerție.

Runa SIG, în alcătuirea ei subtilă, aduce stări fulgerătoare care pătrunzând în corpul vital îl întărește, îi dă o putere și strălucire, unice. De aici senzația de armură protectoare, de nepătruns, de invincibilitate, de încredere totală în „forțele proprii”.

SIG îți dă credința de neclintit că reușești, că te eliberezi de orice înlănțuiri. „Norocul îl va însoți mereu”
Runa SIG întărește, activează mai repede, celelalte rune.

Diamantul este piatra folosită cu această rună.

                                                         ***
Elemente chimice: Cupru-Cu, Argint-Ag, Aur-Au, Roentgenium-Rg

Cuprul (numit și aramă) este un metal de culoare roșcată, foarte bun conducător de electricitate și căldură.
Principalele minereuri ale cuprului sunt: calcozina (sulfura de cupru), calcopirita sau criscolul (ferosulfura de cupru), cupritul (oxidul cupros) și malachitul și azuritul (ambele forme ale carbonatului basic de cupru).

 Cuprul este folosit încă din cele mai vechi timpuri. Acesta a jucat un rol important în civilizația omenească, fiind folosit la statui, la obiecte casnice, etc. Obiecte din cupru cu o vechime mai mare de 6000 de ani au fost găsite în zone cu importanță istorică, de exemplu la Caldeea, în Egipt, Asiria, Fenicia și America.
În apele termale existente la Băile Herculane se poate găsi, de asemenea, un conținut mare de cupru cu rol antiseptic și antialergic.
Ca efecte benefice, cuprul ajută organismul să utilizeze fierul din sânge, reducând acțiunile radicalilor liberi asupra țesuturilor. Consumarea alimentelor de cupru poate, totodată, preveni anumite boli sau deficiențe, cum ar fi alergiile, chelia, SIDA, leucemia, osteoporoza și ulcerul stomacal.
Împreună cu fierul, cuprul ajută la sinteza celulelor roșii din sânge.
Efectele deficienței de cupru din organism poate fi observată foarte ușor, după anumite simptome vizibile: anemia, vase de sânge fragile ce se pot rupe, colesterol rău, infecții mai frecvente, pierderea părului sau albirea treptată a pielii și, cel mai important, oboseala cronică.


Argintul a fost un metal cunoscut de toate civilizațiile antice, însă spre deosebire de aur, este foarte rar găsit în stare naturală, lucru care explica faptul că dacă ar fi mai abundent, tot nu ar putea fi folosit decât mai târziu. Cu toate acestea, când a apărut prima oară în Egipt, a fost mult mai valoros decât aurul.
Argintul este un metal tranzițional, având configurația electronică a kriptonului, al patrulea gaz rar.
Face parte, împreună cu aurul, platina, paladiul, iridiul din categoria metalelor prețioase. Este moale, maleabil și ductil, fiind metalul cu cea mai mare conductibilitate electrică și termică.

Este un bun dezinfectant. Vasele de argint purifică conținutul și împiedică dezvoltarea bacteriilor. Dar, afectează celulele vii în egală măsură, fie că sunt bacterii fie că sunt celule ale corpului uman. Efectul pe care îl are în organism este similar cu al altor metale precum mercurul, plumbul sau arsenicul. Argintul nu are rol în organism. În cazul în care doriți să consumați produse cu argint, cercetați bine înainte.


Minereurile de aur pur, în afară de aurul nativ, sunt foarte rare. Aurul se găsește majoritar în doar câteva minerale rare și într-o proporție mai mică în alte câteva. Uneori acesta e întâlnit și sub forma de aliaj cu alte metale, în special argint.
Puținele minerale care acceptă în formula lor existența aurului fac parte dintr-o subclasă a sulfurilor și sunt numite telururi. Foarte rar se găsesc telururi care să nu conțină aur. Telurul este singurul element de care aurul se atașează foarte ușor. Printre telurile cele mai bogate în aur, și așa puține, se numără : nagyagit, calaverit, silvanit și krennerit. De regulă acestea se prezintă sub formă de minereuri de aur. Uneori se găsesc și în asociație cu aurul nativ.

Roentgenium nu are nicio aplicație cunoscută și puțin se știe despre aceasta.
Roentgenium nu este găsit liber în mediu, deoarece este un element sintetic.
Din poziția sa în tabelul periodic, în grupul 11 ​​sub aur, acest element ar trebui să aibă proprietățile fizice ale unui metal nobil și, dacă ar fi trăit destul de mult timp, ar trebui să fie posibil să se complice din el, deși, ca și aurul, ar putea fi reticenți pentru a le forma. Aspectul său este necunoscut, probabil că este galben sau portocaliu metalic (ca aurul).


Textele despre elementele chimice sunt preluate de pe https://ro.wikipedia.org/wiki/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text.

                                             Cum îți schimbă Dumnezeu Viața                                                            Împl...