Atelierul Runelor





Scriind despre RUNE descopăr cât de puternică a devenit Știința zilelor noastre. Cât de NECESARĂ!




Runa personală este unul din motivele pentru care am ales Armanen Rune.
Am să explic succint propriile mele motive și motivațiile care au apărut treptat. Voi reveni ori de câte ori se vor adăuga noi înțelesuri, ceea ce îmi doresc din tot sufletul. Dacă m-aș limita la ceea ce am acumulat până acum ca informație și practică, înseamnă blocaj. Informațiile, ele însele, se dezvăluie treptat, pentru a fi bine înțelese, asimilate, de căutător. Înțeleg nemulțumirile unora: și de ce nu ne-ai spus așa acum o lună, anul trecut... Pentru că nici eu nu știam, nu aveam informațiile cristalizate. Poate nici nu era cazul. La fiecare întâlnire, prezentarea informațiilor depinde de cei cei prezenți.

Tabuurile sunt create pentru a controla lucrurile, considerate puternice sau periculoase. Lipsa dovezilor nu este o dovadă că nu există și altceva! Dimpotrivă! In știință nu s-ar fi făcut descoperirile ultimilor zeci de ani dacă nu erau câțiva „vizionari”- pare un cuvânt ciudat vis a vis de știință, dar exprimă realitatea.

Runele au fost considerate magice și datorită secretului (dispariției) celor care le-au manifestat din timpuri despre care nu știm mare lucru.  Nu au dispărut, ele se regăsesc, ca toate bogățiile materiale sau spirituale, peste tot, în forme exprimate diferit, sau în fragmente care trebuie adunate pentru a crea imaginea întregului. Au fost preluate și prezentate cu alte „veșminte” de noile religii, organizații, grupuri, școli etc. Important este că s-au păstrat!



Cele optsprezece Rune Armanen sunt, prin reprezentarea grafică, derivate din Hexagonul cu cele trei diametre înscrise reprezentând perfecțiunea CRISTALULUI LUMII.

Fiecare Rună are un simbol. Puteți desena sau vizualiza acest simbol cât mai des, cu atât mai bine. Runa Personală este indicat să o aveți tot timpul cu voi pentru că fiecare simbol Runic oferă acces la puterea specifică din Creație care vă este necesară. Simbolurile grafice ale Runelor, conectându-ne la Cristalul perfect al Lumii, ne determină, subtil, propria evoluție.  Dacă te uiți la un cristal de cuarț regulat prin partea de sus, se observă această structură.
 Fiecare Rună se potrivește perfect în acest simbol al Cristalului Lumii, descoperind propria Rună înscrisă în el dar și pe fiecare din cele optsprezece Rune Sacre.

In afară de structura geometrică, legătura cu cristalele este făcută prin elementele chimice ale fiecărei Rune. La fel și rezonanța cu arborii, cu plantele, tot datorită legăturilor create de elementele chimice. Desigur că, și prin armoniile frecvențelor muzicale. Știm acum cât de importante sunt anumite frecvențe ale sunetului, ale luminii, ale altor unde, în viața noastră. Bineînțeles și prin amplitudinile lor.
Cristalele, plantele, implicit elementele chimice sunt un punct de plecare foarte prețios în lucrul cu Runa Personală. Întâi…. ne obișnuim cu această idee, care își va dovedi utilitatea treptat.

Oxigenul este elementul cel mai răspândit în scoarța pământului, urmat de siliciu și de aluminiu; mai bine din jumătate din scoarța terestră este reprezentată de oxigen, un sfert de siliciu și 7,5% de aluminiu. Nisipul este format, în principal, din SiO2, pământul (huma), din Al2O3, iar argila este un aluminosilicat.
Așadar și cele mai ignobile și mai comune materiale au aceeași structură chimică precum unele dintre cele mai prețioase.

 Diferența dintre ele o constituie structura : pietrele prețioase și cele semiprețioase au, față de nisip și argilă, o structură mult mai ordonată (au o entropie mult mai  redusă, înmagazinează mult mai multă informație, adică mai multă conștiință).
Este trecerea de la amorf la cristalin (de la grosier la subtil), prin intervenția informației (a cunoașterii, a conștientizării).

Este procesul de cristalizare (de distilare, alambicare), atomul fiind Natura însăși.
Chimia mineralelor este o reflectare a alchimiei ființei umane.

Pentru a înțelege mesajul pietrelor și al mineralelor, în general, trebuie să înțelegem semnificația subtilă a elementelor chimice.”
„Pe fiecare dintre cele șapte nivele momentul de echilibru este reprezentat de unul dintre gazele rare.”  - Codul secret al cristalelor- Dr. Dorin Dragoș                                                                 


Prima perioadă are două elemente, hidrogen și heliu. A doua perioadă are opt elemente, iar a treia perioadă are opt elemente. Totalul primelor trei perioade este 18. Perioadele a patra și a cincea au câte 18 elemente fiecare! Implicațiile acestei relații chimice și cosmice (suntem formați din praf stelar), sunt încă în curs de deslușire. Sigur ne vor uimi, dar și mai sigur este că ne sunt necesare în cunoașterea minunii care suntem fiecare și a tot ceea ce alcătuiește lumea.

 Armonizarea, rezonanța cu înțelepciunea fiecărei Rune este parcursul personal.  Posturile fizice, incantațiile stanzelor, sunt unelte prețioase care ne determină să fim mult mai organizați, mai disciplinați. Fără disciplină, rezultatele nu vor fi cele pe care intuim că le putem avea. Rămânem dezamăgiți de noi înșine. Toți am parcurs un drum lung pentru a ajunge aici. Fiecare pe calea lui, care duce tot în vârful muntelui. Muntele ne măsoară și credința tocmai prin parcurgerea căii pe care am ales-o.

Cele optsprezece Rune Armanen, pe care le prezint pot însemna ceva sau nu pentru cei care caută să-și armonizeze viața. Bagajul cunoașterii este imens. Geometrie, fizică, mai ales cuantică, biologie, neurologie… Simplificând, pot spune că e necesar să cunoști transformările care au loc ÎN corpul fizic, în primul rând, (cele din structura emoțională apar încă din timpul cursului).  Asta dacă ești disciplinat. „Dumnezeu îți dă ce-ți trebuie, dar nu învârte la mămăliga ta” ( părintele Rafael Noica).

Primele transformări SUNT evidente ÎN interiorul nostru, în structura energetică a Corpului Vital. De asta impactul este atât de mare chiar și când numai citim ceva. Se schimbă vibrația energetică din Câmpul Vital. Corpul Vital are nevoie de a fi hrănit de elementele CÂMPULUI Vital. 
Practica Runelor trebuie atent observată. CE/CUM/CÂT transformă în fiecare. Informațiile se disipează ca energie dacă nu sunt implementate prin practică. De asta sunt multe persoane care își biciuiesc neuronii tot citind alte și alte manuale. Simt nevoia de a se hrăni măcar sporadic, cu stări (momentane) benefice. Perioadele dintre două stări pot fi foarte depresive.

E adevărat, că mulți nici nu înțeleg de ce. Aglomerarea din viețile noastre își spune cuvântul. Nu  există rețete perfecte: faci asta și se rezolvă toate! Cam asta a fost eroarea (indusă) până acum, eroare care a dus la așteptări, apoi la dezamăgiri.


 „Bunicuța stea”. Roagă-te o oră zilnic la Bunicuța Stea și ți se va împlini orice dorință. E un test pe care l-au făcut un grup de neurologi pentru a vedea ce transformări au loc în creier, implicit în corp. Bunicuța stea, face parte din credința unor triburi indiene din America. Fiecare terapeut a participat la test, făcând ce știa el cel mai bine: cristaloterapie, Qigong, fumat pipă, bătut la tobe, etc. După șase  luni, transformările celor asupra cărora acționau erau uluitoare. Pentru mai multe amănunte, vă invit să citiți cartea Câmpul , scrisă de Lynne Mc Taggart.

Am scris asta ca să înțelegeți că nu multitudinea informațiilor, sau a terapiilor învățate, ne vor aduce ceea ce simțim că ne lipsește pentru o viață împlinită, ci PRACTICA CONSTANTĂ. Și observarea permanentă a ceea ce înseamnă ea. Dacă tu nu OBSERVI: liniștea, calmul, armonia, echilibrul din tine, toate acestea care există, care au existat (mai rar) și până acum, vom rămâne tot neștiutori. Capacitatea pe care am avut-o până acum de a ne vedea doar lipsurile, nemulțumirile, le-au activat și mai mult. Avem o nouă oportunitate: de a fi ajutați să vedem armonia din noi. Principiul Observatorului din fizica cuantică. NOI ne stabilizăm stările prin observarea lor. Și… nu e tocmai cel mai simplu lucru de făcut !!! prea suntem obișnuiți, cu vechile deprinderi. Cred că știe fiecare cum este, așa că nu mai scriu…

Incă un aspect: dacă practicați o zi- o săptămână (marea majoritate) și vedeți că „lucrurile se îndreaptă” că apar miracole în viață, nu dați vina pe „system”, că după o lună apar vechile traume, că lumea iar e răsturnată. Ai terminat porția de energie acumulată. Atât! Așa că ia-o de la capăt.
Conectarea cu Tărâmul energiilor Runelor este instantanee. M-am convins de acest aspect cu fiecare curs.  Dar, trebuie păstrată această legătură! Zilnic! Prin recitare, postură, meditație, prin mici Ritualuri care apar în timp. Cel mai MARE Ritual, este format din cele 10 minute sau o oră de practică zilnică. Acesta este ADEVĂRATUL RITUAL! Pe care, în timp, fiecare îl va perfecționa. Sigur că pot apare erori. Sunt necesare pentru că suntem obișnuiți să robotizăm partea spirituală. De asta puterea unui grup este necesară, benefică, de un real sprijin.

                                                                 ***

Fiecare Rună ne conectează cu lumea Creației - Formei Perfecte, pe care începem să o întrezărim. Sistemul runic ne conectează cu structurile creative, de bază, ale universului prin simboluri, stanze, posturi fizice și prin elementele chimice (cristalele), care aparțin fiecărei Rune personale. Pare un miracol care devine realitate pentru cei care sunt disciplinați, consecvenți. Nu spun că este ușor.
Pozițiile corpului, ale mâinilor, chiar dacă au fost implementate mai târziu în acest sistem, ne sunt necesare nouă, celor de acum, ocupați cu calculatoarele, tv-urile, telefoanele...

Cele optsprezece Rune Sacre sunt baza unei tehnologii esoterice și spirituale care poate fi folositoare celor care doresc să știe mai mult despre aptitudinile personale pe care percep că le au. Runele, în acest caz, devin instrumente la purtător pentru a rezolva propriul Ajutor de care aveți nevoie, în orice aspect al vieții.

Runele însele EVOCĂ anumite Puteri, Forțe, ENERGII (din Câmpul Punctului Zero), fiecare le primește și este răspunzător de ceea ce face pentru propria realizare, în viața lui. Creem câmpuri runice care devin tot mai puternice prin legăturile pe care, ne vom convinge singuri, nu e cazul să le întrerupem.

Runele sunt simboluri/energii, pe mai multe niveluri energetice, tot mai subtile, dar cu atât mai puternice. Murmurând Runa Personală, Câmpul din jurul nostru se activează tot mai mult. Nu e un miracol, nu e vrăjitorie ci sunt (deja) principii din fizica cuantică, bine documentate și, la îndemâna celor care vor să știe mai mult. Fiecare Rună, are o frecvență specifică de sunet, care armonizează aspecte din noi, din viața noastră, repetată constant. Tot repet acest aspect, pentru că este baza de a reuși.

                                              ***






Închei cu un mic angajament: materialele xeroxate pentru fiecare curs vor fi minime. Câteva foi. Invitația va fi mereu de a avea un caiet personal, dedicate numai Runelor și unealta de scris.

O amintire uluitoare, care m-a urmărit mereu, este cea a cursului Karuna ReiKi, grad 1-2. Maestra mea de atunci, dna. Victoria Mocanu Gheorghiță, avea scris cursul, tot pe caiet. Așa că timp de două zile, fiind prima elevă căreia îi preda, am scris încontinuu, după dictare. Cuvânt cu cuvânt. Apoi am practicat. A trecut timpul, am primit, după ce am absolvit și gradele 3-4, cursul xeroxat de la The International Center for Reiki Training- Karuna Reiki®. E important acest aspect însă FRUMUSEȚEA, PUTEREA  reală a cunoașterii a venit într-o bună zi, când am găsit CAIETUL și l-am deschis. O UNDĂ DE ȘOC a izbucnit din el. Acum aș putea explica că brusc am intrat pe nivele profunde de Alpha-Theta. Sigur! Dar nu pentru că am vrut ci datorită energiei cunoașterii înmagazinate acolo. Mi-am amintit și tot filmul predării, cum stăteam amândouă, cum eram îmbrăcate, ce am mai discutat… Și, la fel mi se întâmplă și acum. E deja o obișnuință care, mă ajută în momente dificile. Radionica m-a ajutat să înțeleg mai bine secretul Undelor de formă datorate … scrisului.

Blogul în care scriu despre Rune Armanen este la dispoziția tuturor. Dar sunt doar crâmpeie din ceea ce se poate spune. La curs, vom practica, vom găsi explicațiile utile și adecvate, fiecăruia. Ar trebui să scriu non stop ca să explic tot ceea ce apare ca înțelesuri despre Rune. Știu că nu o voi face. Pentru că ar fi o formă de manipulare. Mulți ar aștepta să se producă și la ei „rezultatele” pe care le descriu și, nu ar fi atenți la minunea de care au parte ei înșiși.

Fiecare va primi, la început, informațiile necesare despre Runa Personală și alte informații de bază. Transmiterea informațiilor este o Inițiere. Transferul Inițierii presupune cunoașterea în totalitate a celor optsprezece Rune.

Hotărârea mea este luată: fiecare va avea CAIETUL lui MAGIC!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text.

                                             Cum îți schimbă Dumnezeu Viața                                                            Împl...