10 Runa AR


Timpul anului: 15 iulie - 7 august.
Mantra: aaaaaaaaaarrrrrr………………….. rrrrraaaaaaaa
 Cartea de Tarot “Roata Norocului”

Alte denumiri: JERA (an)  AR
Germanic: Gaar (Jera)
Gotic: Jer
Scandinav: Ár
Anglo-Saxon: Ger (Jara)
Islandic: Ár
Norvegian: Jara, Ar


                                     AR: Pe al zecelea cânt îl știu:  când spirite răuvoitoare
                                          zboară sus pe cer, le fac pe cele sălbatice să plece,
                                                       să se întoarcă înapoi la casele lor,
                                                        fără de înveliș, înapoi la origini,
                                                          cu mințile zăpăcite, rătăcite.
               




CORP: Piciorul drept în lateral, brațele pe partea laterală a corpului. 
Variație: Stând vertical, brațul drept în lateral, îndreptat în jos. 
Varianta 2: În picioare, brațele în sus, palmele îndreptate unul spre celălalt, piciorul drept în lateral.
MÂNA: degetele de la mâna dreaptă în sus, degetul mare întins în afară, în unghi drept la palmă.


Suflul Runei spune ceea ce avem de înțeles:
A- litera constructor, litera compas care crează Cercul Perfect ( vezi la Runa FA)

  

Runa AR este complementară Runei IS- runa gheții. AR-IS, două structuri energetice necesare una alteia. Dacă sunt opuse, AR-ul poate lua foc, poate fi prea energic, poate cheltui o cantitate uriașă de energie, pe care singur e dificil să o recupereze. O ia de la alții prin incitare sau se auto-distruge. În istoria recentă avem dovada: arienii trebuiau să fie unicii, dominatorii. A venit „înghețarea”.
 Din posibilitățile infinite, înghețate, AR va topi gheața și va da la iveală măreția Creației. Legătura dintre cele două rune este foarte profundă, subtilă  și, necesară.

Suflul Aaaaaa: compasul- creația personală- Rrrrrrr motorul, rrrrrrularea până la manifestare, împlinire.

Rună solară AR-RA! Runa învață dăruirea necondiționată, de dragul și bucuria strălucirii care apare peste tot. Interiorizarea suflului ei crează o ființă perfectă, cu atribute spirituale care vor fi izvor de lumină, abundență, fericire, sănătate, de împlinire a vieții.

Imprimă rodnicie Naturii. Manifestată în caz de calamități, ajută la îndepărtarea lor (prin Ritualuri specifice).

Runa AR este Runa bogăției depline, a etalării strălucirii ei cu RESPECTUL DATORAT CREAȚIEI, altfel va dispare totul. Brusc, lipsa luminii te aruncă în haos, Sufletul va învăța lecții dureroase.

Capacitatea Runei AR de a (se) reface rapid o situație, o stare, este unul din atributele ei cele mai importante. Așa cum Puterile Runelor Personale ne sunt date, așa ne pot fi și luate dacă nu folosim corect darurile lor. Poate schimba în bine totul, atunci când devenim conștienți că primim acces la energii-potențiale uriașe.   Meritul este al nostru cum folosim, dar să nu confundăm că noi suntem autorii Puterii inițiale, ci doar a implementării aici, în materie.

Atunci când este folosită în Magie Neagră, AR poate aduce cele mai rele aspecte ale sufletului, psihicului şi dezvoltă puternice forţe de auto-distrugere.

„Ar, soare, foc primar, ar-yani, nobili etc. "Ars", "urfir" [focul primar, zeul], "soarele", "lumina" va distruge întunericul spiritual, fizic, îndoiala și incertitudinea. În semnul Ar-ului arienii, fii ai soarelui, au fondat legea lor [Rita], legea primară a arienilor, în care vulturul [Aar] este hieroglifa ". [Secretul runetelor- Guido von List].

Vulturul este Rege al păsărilor, mesager al focului ceresc, singurul ce poate să privească soarele, fără să-și ardă ochii. Vulturul însoţeşte pe cei mai mari zei şi pe cei mai mari eroi.
E simbol al contemplării Aripile sale desfăcute evocă linia frîntă a fulgerului sau braţele crucii. Vulturul se expune soarelui; când penele lui s-au închis, se cufundă într-o apă limpede şi regăseşte astfel o nouă tinereţe. In lumea creştină, se crede că el ia sufletul mortului pe aripile sale pentru a-l duce înapoi la Dumnezeu.

Pasăre-mesager, vulturul simbolizează puterea, aspiraţia spirituală, dar şi rapacitatea.
In mituri, vulturul este socotit pasăre solară.



Elemente chimice: Nichel-Ni, Paladiu-Pd, Platina- Pt, Darmstadtium- Ds

Nichelul este un metal răspândit în diverse produse chimice și aliaje, constituind circa 0,008 % din scoarța Pământului. Acest lucru face ca omul să fie încontinuu expus la acest metal. Nichelul este corodat de transpirație, salivă și alte lichide secretate de organism. Incidența alergiei la nichel în populația generală este de circa 30 %, cu o netă preponderență la femei. Sursele de expunere sunt: domestice, profesionale, iatrogene, accidentale și alimentare. 
Este un metal de culoare alb-cenușie, cu densitatea de 8900 Kg/m3, se topește la o temperatură de 1.455 °C. Ca proprietăți, este maleabil, ductil, tenace și se deformează plastic ușor la rece. Este rezistent la acțiunea substanțelor organice și anorganice, cu excepția celor care conțin sulf, și prezintă o mare rezistență la coroziunea atmosferică, de aceea e utilizat la galvanizare.
Principalele elemente de aliere sunt titanul, cromul, aluminiul, magneziul.

Paladiul este un element chimic cu simbolul Pd și cu numărul atomic 46. Paladiul este un metal rar, strălucitor, de culoare alb-argintiu, descoperit în 1803 de William Hyde Wollaston. Elementul este numit după asteroidul Pallas, care a fost denumit după epitetul zeiței grecești Atena, obținut de aceasta când l-a omorât pe Pallas.
Paladiul, împreună cu platina, rodiul, ruteniul, iridiul și osmiul formează un grup de elemente cunoscut ca și grupa platinei (PGM-uri). Metalele din grupa platinei au proprietăți chimice asemănătoare, dar paladiul are cel mai scăzut punct de topire și este cel mai puțin dens metal al grupei.

Este apreciat datorită rarității sale, maleabilitate, stabilitatea în condiții de temperatură ridicată și capacitatea de a absorbi o cantitate considerabilă de hidrogen, la temperatura camerei. Domenii de utilizare: Paladiu este un factor de decizie de industria automobilelor fiind baza convertoarelor catalitice  si reducerea emisiile.
Bijutierii folosesc paladiu pentru a crea aliajul „aur alb” . Paladiu este folosit deasemenea in industria electronicelor.
În 2010, paladiul a fost recunoscut ca fiind al patrulea metal preţios, alături de aur, argint şi platină. Cel mai folosit este Paladiu 950, acest număr reprezentând procentul de metal pur din bijuterie- 95%. Paladiul seamănă la aspect cu platina, având o culoare argintie spre gri, nivelul clarităţii fiind mai ridicat şi cu o greutate mai mică decât aurul şi platina. Este extras din praf rutier.



Platina este un element ce face parte din grupa metalelor platinice împreună cu paladiu. Este unul din cele mai scumpe metale, fiind de aproximativ 1,5 ori mai scump decât aurul.
Este un metal tranzițional, dur, maleabil, ductil și prețios, de culoare gri-alb. Platina este un metal nobil rezistent la coroziune, și se găsește adesea asociat cu unele minereuri de cupru, de argint sau de nichel, și mai rar sub formă de depozite native (de exemplu, în Africa de Sud). Este folosit în confecționarea bijuteriilor, în echipamente de laborator, în medicina dentară și pentru realizarea protezelor dentare în aliaj cu aurul, pentru realizarea unor contacte electrice și mai ales în catalizatoarele autovehiculelor.
Platina a făcut un renume prin maleabilitatea, densitatea și proprietățile non-corozive. Acest metal este, de asemenea similar cu paladiu în capacitatea sa de a rezista la cantități mari de hidrogen.
Domenii de utilizare: bijuterii, din cauza aspectul lucios si rezistenta remarcabila, stomatologie, armament și aeronautică.

 Darmstadtiumul este un element chimic sintetic cu simbolul Ds și numărul atomic 110. Este un element sintetic extrem de radioactiv . Cel mai stabil izotop cunoscut , darmstadtium-281, are un timp de înjumătățire de aproximativ 10 secunde. Darmstadtiumul a fost inițial creat în 1994 de Centrul GSI Helmholtz pentru Heavy Ion Research din apropierea orașului Darmstadt , Germania, după care a fost numit.
Este membru al celei de - a 7-a perioade și este plasat în grupul 10 elemente , deși nu s-au efectuat încă experimente chimice pentru a confirma că se comportă ca omolog mai greu la platină din grupul 10 ca al optulea membru al seriei 6d de tranziție metale . Darmstadtiu se calculează că are proprietăți similare cu omologii săi mai ușori, nichel , paladiu și platină.
Darmstadtiul nu are izotopi stabili sau naturali. Mai mulți izotopi radioactivi s-au sintetizat în laborator, fie prin fuziunea a doi atomi, fie prin observarea dezintegrării elementelor mai grele. 

Textele despre elementele chimice sunt preluate de pe https://ro.wikipedia.org/wiki/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text.

„ Semnele și simbolurile conduc lumea”

  „Semnele și simbolurile conduc lumea și nu cuvintele și legea”- Confucius.    Sanctuarul de la Parța- Timiș ***   Templul de la Șinca Vech...