Corpul albastru



A ști o tehnică este important, a avea și cunoștințe despre tehnică face aplicarea mai sigură, asumată și duce la împlinire. Salvându-ne din „neajunsurile” vieții.  Informațiile în sine sunt o energie mentală care pot fi de ajutor atunci când le aplicăm.  Această aplicare duce la formarea unei noi memorii, o hartă nouă a creierului implicând rezultate în corpul fizic și cel emoțional.

Când am ales Rune Armanen, aveam 4-5 motive, pe care le-am acceptat, citindu-le, informându-mă, apoi practicând. Prin poziția degetelor, l-am descoperit pe neurologul italian Prof. Dr. med. Giuseppe Calligaris

Câte beneficii au adus Runa Personală în viața fiecăruia este deja o constatare clară. De ce și cum putem folosi conștient Puterea Runei Personale, învățăm treptat.

Postura corpului?! După practică și a venit și răspunsul: Meridianele Extraordinare. În fiecare postură folosim Meridianele Extraordinare prin acele câteva contracții. A fost un bun început. Activăm anumite meridiane ale organelor care sunt susținute de Meridianele Extraordinare! O conștientizare necesară pentru a o putea folosi.

Partea reactivă din noi este subconștientul care pornește, care reacționează, dacă e declanșat. Simptomele corporale sau emoționale sunt „un glas al corpului” care vrea să se facă bine, ne vorbește ca unui copil mic. Orice vindecare nu este logică, este emoțională.

Memoria celulelor când este activată ne face să reacționăm în funcție de diverse aspecte ale stării Meridianelor Extraordinare ( sunt și canale emoționale) care după vârsta de șapte ani se retrag, formând lacuri ce vor alimenta meridianele organelor sau vor primi energia în exces de la acestea. Insă ele rămân active în Corpul Vital. Energia curge în Corpul Vital, formând acea imagine albastră, ușor detectabilă.

Meridianele extraordinare, spirituale, profunde, misterioase, miraculoase, reprezinta temelia energo-informațională a circulației energiei și informației în organism.  Ele sunt formate în perioada embriogenezei (precelestă), ca punte de legătură între ADN și proiecția somatică care duce la formarea organelor apoi a corpului fizic.  Cele Opt Meridiane Extraordinare  sunt responsabile pentru formarea și apoi susținerea glandelor endocrine, a sistemului nervos central și periferic, a sistemului autonom simpatic și para-simpatic, pentru producerea de hormoni.  

 După naștere (perioada postcelesta) Meridianele Extraordinare funcționează "în spatele" celor 12 meridiane principale (regulate; ordinare) și reprezintă nivelul profund al circulaţiei energetice, ele rămânând în relaţie cu meridianele principale, pe care le coordonează.
Atunci când unul din ele este activat conștient, începe și activarea celorlalte.

In plus cele Opt Meridiane Extraordinare  controlează procesele mentale, emoționale și comportamentale, de adaptare la nevoile zilnice. Energia străbate periodic cele 12 meridiane principale, (au fiecare două ore de maximă funcționare) dar transformarea calitativă se realizează în Meridianele Extraordinare pentru a reintra în circulaţia generală. Ele sunt interconectate cu cele 12 meridiane prin anumite puncte şi astfel determină extinderea şi adâncirea efectelor în corp.

Meridianele Extraordinare reprezintă o Matrice Energetică în care avem informații de dinainte de naștere și apoi cele de până la șase ani. Ulterior ele se transferă în organe sau devin memorii ale subconștientului. La femei se reactivează la fiecare șapte ani, la bărbați la opt ani.


Cum putem re-activa aceste meridiane pentru a da putere corpului vital, Corpului Albastru?! Implicit nouă înșine.  Postura corpului fiecărei Runei Personale este relevantă sau, prin testarea kinestezică a mușchilor brațelor realizăm ce ne este necesar, formându-se uneori chiar conexiuni care duc la remedierea problemelor.  

Testarea kinestezică a devenit o veritabilă știință: Kinesiologia care se bazează pe conexiunea dintre corp și neurologie. Folosind această conexiune putem testa dacă un stimul este sau nu factor de stres pentru corpul nostru.  În caz de stres, putem să ne dam seama de intensitatea şi durata lui,  cât de mult este  influențat corpul de lipsa de echilibru.

Eliberarea blocajului, dizolvarea stresului este momentul în care se produce vindecarea în sine, clipa în care corpul scapă de starea de stres și sistemul nervos iese de sub influența lui. Doar așa corpul devine capabil de recuperare și deschis la vindecare iar emoțiile de dezechilibru, dispar.
Kinesiologia folosește testarea musculară, un răspuns ideomotoric al corpului.

Lucrează cu tot corpul, pentru a afla de ce există starea respectivă. Se focusează pe persoana în sine nu pe reacția care deja e un simptom asupra căruia se poate interveni. Identifică și lucrează cu diferite tipuri de stres: structural, chimic, emoţional și stres electric.  Kinesiologia nu este metodă de diagnosticare, dar caută cauzele problemelor de sănătate. Poate îndepărta stresul chiar înainte de manifestare.
Kinesiologia poate fi folosită oricând și oriunde, neavând efecte secundare.
Kinesiologia îmbunătățește sănătatea în general, comunicarea cu propria persoană și cu ceilalți.



Necesar de învățat și practicat:

1.Cele opt Meridiane extraordinare și punctele lor principale (început-terminare și punctul principal)
2.Testarea kinestezică (prin metoda brațului îndoit)
3.Metode de activare a Meridianelor Extraordinare

Legat de postura corpului, despre exersarea contracțiilor:


Numai aplicând mental, nu e suficient pentru a ne vindeca fizic sau emoțional. Numai acționând asupra efectelor somatice, fără a ști cauza, asemenea.

De ce este necesar să cunoaștem și apoi, să aplicăm aceste tehnici?! Fiecare are propriul răspuns.

Un comentariu:

  1. Testarea musculară e un mod de a vorbi cu subconștientul. Reglarea Sitemului Nervos, comunicarea cu celulele, cu mediul (care se face prin Sistemul Nervos Vegetativ, SNV (un sistem automat).Atunci când un mușchi se relaxează, iar noi conștientizăm asta, și ceilalți mușchi fac la fel, în mai mare sau mai mica proporție. Starea de bine este evidentă. Începem să avem încredere în glasul corpului, încredere în abilitatea lui de a se vindeca singur atunci când îi creem condiții sau, când ne dăm la o parte și îl lăsăm să facă ce știe el: vindecarea!
    Kinestezie - (gr. kinein = a misca, aisthesis = senzatie, sensibilitate) Termenul desemnează posibilitatea de a simți, fără a vedea, mișcările imprimate pasiv de diferite părți ale corpului uman. Se produce la nivelul mușchilor, oaselor, ligamentelor și tendoanelor. Receptorii din articulaţii şi tendoane trimit creierului informaţii despre starea corpului. Receptorii chinestezici sunt localizaţi în muşchi, articulaţii şi tendoane și trimit informații către SNV. Sunt programările lui arhetipale.
    SN Simpatic înmagazinează teama, fuga sau lupta
    SN Parasimpatic înmagazinează vindecarea, relaxarea, regenerarea.
    In 1964 dr. George Goodheart a pus primul accent pe kinestezie (așa a apărut Kinesiologia, ca ramură științifică în curs de afirmare). Fiecare mușchi al corpului e asociat cu anumite meridiane energetice. Unele meridiane au legătură cu organele din corp, Meridianele regulate. Meridianele Extraordinare au legătură cu glandele. Este pusă în evidență legătura dintre sistemul osos și cel muscular, șistemul nervos și funcția viscerală a organelor. De exemplu, o amintire când este activată ea produce ȘI un reflex muscular, uneori puternic, ni se strange stomacul, sau avem mici tresări/contracții musculare etc. Sunt produse substanțe chimice pe baza informațiilor meridianului emoțional activat (neuropeptide), care sunt molecule de emoție. Ele încep să se plimbe prin cellule, sânge, celulele de reproducere etc. Funcționăm atunci, având memoria unei amintiri de la 3-5 ani și nu înțelegem ce ni se întâmplă. Kinestezia ajută la descoperirea ei și, atunci pot avea loc vindecări spontane. Ințelegi de ce, realizezi că nu ai nevoie acum de acea emoție ( nu mai suntem prizonieri în propria casă).
    Testarea reflexelor musculare evaluează conductivitatea electro-magnetică a SN și modul în care este menținut echilibrul între mediul intern și cel extern. Menținerea echilibrului, de la cea a sistemului osos la echilibru emotional este o funcție subconștietă. Noi percepem rapid dezechilibrele și, prin diverse comportamente le activăm, le păstrăm, le dăm o importanță care ne copleșește.
    Reflexele musculare sunt un tipar reflex automat. Nu l-am observant noi până acum, asta e tot. Testarea lor poate fi învățată și, e ca o joacă constructivă.
    Dr. Goodheart a surprins momentul când mușchii devin slabi și a constatat că atunci corpul este supus /expus la stimuli dăunători. Sau că, uneori instantaneu devin puternici, atunci când sunt expuși la substanțe care au puteri terapeutice. Au urmat descoperiri interesante ( reacția musculară este diferită în funcție de poziția în care ții mâna atunci când este atins un punct) cât și simplificarea metodei de testare. Au apărut Kinesiologie aplicată, Modificarea totală a corpului, Tehnica neuro-emoțională, Psiho-neurobiologia aplicată, metode derivate din învățăturile dr. G. Goodheart, puse în practică de discipoli.
    Testarea musculară este dependent de polaritate. Mușchiul se încordează, iși menține funcția, atâta timp cât cât este în concordanță cu ea, pentru că de aceasta depinde adaptibilitatea și supraviețuirea întregului organism. Când există un conflict, un dezechilibru, mușchiul indicator va ceda. Se crează relație cu o parte profundă, autentică, din noi. Orice intenție ar avea minte conștientă, subconștientă o va anula, dacă e cazul și vom afla noutăți despre noi, sterile și ascunzișurile noastre. Exersarea este baza!



    RăspundețiȘtergere

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text.

                                             Cum îți schimbă Dumnezeu Viața                                                            Împl...